У HIMARS піврічний “ювілей” бойового хрещення в Україні

Україна отримала американські РСЗВ М142 HIMARS у другій половині червня 2022 року. І вже вночі 24 червня ракети полетіли у ворога.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Згадаймо найрозривніші етапи бойового шляху HIMARS за півроку:

24 червня
У першу свою атаку знищили командний пункт 20 армії західного військового округу Росії. Також був убитий один із командирів 106-ї повітряно-десантної дивізії полковник васильєв.

28 червня
Ракети з району Бахмута точно вдарили по орках у тимчасово окупованому Перевальську Луганської області. Відстань між містами – 82 км.

3 липня
Два нічні удари знищили аеродром ворога у Мелітополі. Цього ж дня було зруйновано залізничний міст, яким рашисти перевозили боєприпаси у бік Бердянська, Донецька та Луганська.

19 липня
ЗСУ завдали першого удару по Антонівському мосту у Херсоні. І з того часу ракети регулярно прошивали міст наскрізь.

28 серпня
ЗСУ вразили відразу три пункти управління російських військ у Херсоні та Даріївці, а також штаб 35-ї армії Росії в Новій Каховці.

6 жовтня
Знищено скупчення військ та техніки ворога на дорожній розв’язці Рубіжне-Кременна.

18 листопада
Високоточними ударами було пошкоджено міст та залізничне полотно в Іловайську.

29 листопада
Відзначилися точними ударами по базах орків у селі Квашине на Донеччині. До кордону з Росії всього 7 км. Через станцію Квашино проходить залізничний маршрут на ріст-на-дону.

10 грудня
Удар по базі відпочинку в окупованому Мелітополі. Поранених та загиблих – близько 200.

11 грудня
В окупованій Кадіївці знищено штаб ПВК «Вагнер».

23 грудня
Удар по базі кадировців у Токмаку.

Досі окупанти не знищили жодної установки HIMARS чи аналогічних систем. Це означає, що в новому півріччі на ворогів чекають не менш вражаючі прильоти.

📷 ОП

ЗакарпатПост