Медик, загартований “Афганом”, став Героєм, рятуючи людські життя

Олександр Слєсаренко свій перший бойовий досвід набув під час війни в Афганістані, де служив у складі 80-ї окремої розвідувальної роти 103-ї гвардійської повітрянодесантної дивізії. Щодня лікар рятував життя офіцерів та солдатів.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

2014 року Чернігівський військовий госпіталь, в якому працював Слєсаренко, відкрив нову сторінку своєї історії. У шпиталі, розрахованому на 200 пацієнтів, розгорнули 330 ліжок, медики працювали цілодобово.

Військовий медик неодноразово особисто виїжджав у район бойових дій для безпосередньої участі у наданні медичної допомоги пораненим. З початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну лікар знову змінив свій білий халат на бронежилет. Він завжди працює на повну силу, спокійно.

“Поки в Україні триватиме війна, ми, військові медики, ні на мить не ховатимемо свою зброю — медінструменти, за допомогою яких разом із нашим народом наближатимемо перемогу”, — запевняє полковник медичної служби Олександр Слесаренко.

Завдяки його професійним діям у Чернігові було забезпечено надання медичної допомоги понад 450 військовослужбовцям та понад 600 цивільним. Сьогодні військовий медик продовжує рятувати життя та сміливо боротися за захист населення. Він упевнений, що коли пройшов і витримав криваву війну під чужим небом, то ніколи не здасться й у боротьбі рідну країну.

До речі, двоє синів полковника також обрали собі нелегкий шлях батька і стали військовими лікарями.

11 квітня 2022 року Указом Президента України Олександру Слесаренку надано звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка».

ЗакарпатПост