Міська рада Мукачева юридично, промоційно та матеріально-технічно підтримуватиме волонтерів

Мукачівська міська рада ухвалила Програму сприяння розвитку волонтерства у Мукачівській міській територіальній громаді на 2023-2025 роки, розроблену в межах співпраці з проєктом Рада Європи: громадська участь.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Тепер влада надаватиме юридичну, психологічну, промоційну, матеріально-технічну та іншу підтримку волонтерським організаціям та індивідуальним волонтерам.

Завдяки програмі волонтерські організації упродовж наступних трьох років зможуть розширювати свою діяльність та поглиблювати співпрацю як з міською владою, так і з мешканцями громади, адже вона включає План заходів, які буде профінансовано з місцевого бюджету.

На реалізацію програми в 2023 році Мукачівська міська рада виділила 2 млн гривень.

Програма сприяння розвитку волонтерської діяльності була розроблена проєктом у червні-липні 2022 року із залученням експертів, громадянського суспільства, волонтерів та представників місцевого самоврядування з усієї України.

Метою розробки Програми є створення сприятливого середовища для волонтерської діяльності в українських громадах, розбудова потенціалу організацій громадянського суспільства, волонтерських та громадських ініціатив для спільної роботи та взаємодії з місцевою владою.

Закарпатпост