Став комбатом у 27 років: історія Героя Богдана Дронова

Про кар’єру військового майбутній захисник мріяв ще зі школи. Тож у 15 років став курсантом Львівського ліцею з посиленою військовою підготовкою імені Героїв Крут. І з цього шляху Дронов уже не відступав – здобув освіту у Національній академії Сухопутних військ, підвищував кваліфікацію у Національному університеті оборони України імені Черняховського, встиг побувати у зоні АТО – воював під Попасною, в Авдіївці, Новотошківці, на Світлодарській дузі. Скрізь молодий військовий демонстрував чудові військові навички, відповідальність та кмітливість.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Напередодні повномасштабного вторгнення Росії Богдан заступив на посаду командира 17-го окремого мотопіхотного батальйону у складі 57-ої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. І відразу ж завоював авторитет та повагу підлеглих.

Його підрозділ з 25 лютого вело бої на одній із найскладніших ділянок фронту в Луганській області. Молодий комбат разом із невеликою групою завдяки маневрам ціною величезних зусиль зупиняли рашистів, завдавали ворогам шкоди та змушували їх відступати.

Завдяки аналітичним здібностям командир Дронов розгадував плани ворогів і розумів, що їхній підрозділ намагаються оточити. Тому за лічені години зміг розробити план контратаки та вирівняти лінію фронту. Весь квітень 2022 року ворог намагався атакувати підрозділ Богдана Дронова, але незмінно відступав із великими втратами. На жаль, потім нашим захисникам довелося відступати, а самого командира було поранено.

Завдяки рішучим та сміливим діям командира батальйону було знищено до 30 осіб живої сили противника, захоплено зброю та боєприпаси. 3 травня молодий комбат Богдан Дронов був удостоєний звання Героя України та ордену “Золота Зірка”.

ЗакарпатПост