Закарпатська область здала уже 21 об’єкт для переселенців, ще 5 наразі в роботі

Яка ситуація на Закарпатті з електроенергією, де в області розміщують вимушених переселенців та які можливості для бізнесу, який релокується на Закарпаття.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита підсумував 2022-й рік в ефірі “Суспільне Спротив”.

Тиловий регіон
“Допомога від сусідніх країн почалась з першого дня війни, зокрема з гуманітарних вантажів, створили гуманітарний хаб, де доправляли речі в різні регіони. Наразі допомога є для Херсонської області. Ми отримуємо допомогу від Угорщини та Словаччини, передаємо генератори в Тягинську громаду, яка закріплена за Закарпаттям. У нас уже вирівнялась ситуація щодо забезпечення переселенців. Ми бачимо, що є різні локації, де є польова кухня, де громади самотужки справляються”, — каже Віктор Микита.

За словами голови ОВА, між Закарпатською та Луганською областями підписаний меморандум про допомогу в розмірі 2-х млн гривень. “Будуватимуться будиночки для внутрішньо переміщених осіб з Луганська. Ми говоримо про місця тривалого і комфортного проживання. Ми використовували закинуті приміщення в територіальних громадах, виділили з бюджету області близько 45 млн і створили певні шелтери. За нашим прикладом почали працювати міжнародні благодійні організації і відповідно Закарпатська область здала уже 21 об’єкт для переселенців, ще 5 наразі в роботі”, — розповів Микита. “Близько ста об’єктів є сьогодні в роботі всіх благодійних організацій, які представлені на Закарпатті. Таким чином, за місяць, можливо, два, зможемо забезпечити такими умовами проживання близько 8 тисяч громадян. Це своя кімната, спільний санвузол, кухня, є опалення. Це основні моменти, над якими ми працюємо”.

ЗакарпатПост