Триста чотирнадцятий день героїчного спротиву українського народу вторгненню росії

Оперативне оновлення щодо російського вторгнення на кінець дня, 2 січня 2023 року.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Ворог завдав ракетних та 28 авіаударів. Зазначимо, що російські окупанти завдали 27 авіаударів по цивільній інфраструктурі за допомогою БПЛА “Шахед-136”. Всі ці дрони були збиті, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Загроза подальших повітряних та ракетних ударів залишається по всій території України.

Ворог, втрачаючи багато живої сили, продовжує зосереджуватися на проведенні наступальних дій на Бахмуті та намагається покращити тактичне положення на Куп’янському та Авдіївському напрямках.

На Волинському, Полісському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація суттєво не змінилася. Ознак утворення ворожих наступальних груп не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках обстріли потрапили райони населених пунктів Єліна Чернігівської області, Майське – Сумська область, а також Стрілеча, Стариця, Вовчанська та Кам’янка – Харківська область.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв з мінометів та ракетної артилерії райони Новомлинська, Дворічна, Лиман Першого, Вільшана, Куп’янська, Орлянка, Котлярівка Харківської області, Андріївка та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку під ворожий вогонь потрапили Макіївка, Червонопопівка та Діброва в Луганській області, а також Терний в Донецькій області.

У напрямку Бахмута окупанти продовжують обстрілювати райони населених пунктів Спірне, Білохорівка, Веселе, Соледар, Бахмут, Костянтинівка, Ступочки, Кліщівка, Біла Гора, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

Ворожий вогонь зафіксовано на Авдіївському напрямку в Бердичі, Авдіївці, Георгіївці, Маринці та Водяні в Донецькій області.

На Новопавловському напрямку внаслідок пожежі постраждали Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка та Времівка в Донецькій області.

На Запорізькому напрямку ворог завдав вогнепальних збитків по населеним пунктам Донецької області; Ольхівське, Уляйполе, Дорожнянка, Уляйпільське, Чарівне, Новоданилівка, Орігів, Малі Щербаки, Степове, Кам’янське та Плавні в Запо Ріжжанська область та Мусіївка в Дніпропетровській області.

На Херсонському напрямку ворог продовжує обстріли населених місць уздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема, від артилерійських обстрілів пошкоджено цивільну інфраструктуру Херсона, Антонівки та Берислава. Серед цивільного населення є поранені.

31 грудня в районі зосередження в населеному пункті Макіївка Донецької області знищено та пошкоджено до 10 одиниць ворожої військової техніки різних типів, втрати особового складу окупантів уточнюються.

російські окупанти продовжують вчиняти протиправні дії щодо місцевих мешканців на тимчасово окупованій території Херсонської області. Окупанти збирають інформацію про осіб, які займаються підприємницькою діяльністю та заволодіють їхні

Протягом доби українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження ворога та 5 ударів по позиціях своїх зенітних ракетних систем.

Підтримайте ЗСУ! Разом ми переможемо! Слава Україні!

Закарпатпост