Богослужіння з нагоди Різдва Христового Митрополит Епіфаній звершить в Успенському соборі Лаври

Перед Новим роком дирекція заповідника Києво-Печерської лаври повідомила УПЦ Московського патріархату, що з 1 січня не продовжить Угоду оренди Успенського собору та Трапезної церкви лаври.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

У пресслужбі Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ) повідомили, що після отримання відповідного дозволу, святкову Божественну літургію з нагоди Різдва Христового Предстоятель Православної Церкви України та Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 7 січня 2023 року в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Початок богослужіння о 9 годині ранку.

Ми вже повідомляли, що намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Павло Лебідь, якого називають Паша Мерседес, наприкінці грудня минулого року звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням не забирати в Української православної церкви московського патріархату 2 храми на території Лаври.

Нагадаємо, що 6 січня, в день Навечір’я Різдва Христового, в єпархіальному храмі прп.Амфілохія Почаївського ПЦУ у місті Ужгороді (вул.Станційна.16 А), після Божественої літургії, буде освячена та роздана усім бажаючим кутя до пісної вечері, а також Віфлиємський вогонь миру. Початок Літургії о 9-й годині.

Закарпатпост