Інспектора Держприкордонслужби на Закарпатті затримали на одержанні майже 5 тис. доларів хабаря

Інспектора Держприкордонслужби затримали на одержанні майже 5 тис. доларів неправомірної вигоди.

замовляй рекламу на сайті zakarpatpost.net 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це повідомила Суспільному речниця СБУ в Закарпатській області Ванда Мільо.

За її словами, сталося це 3 січня. СБУ викрила канал переправлення за кордон потенційних призовників. “Схему налагодив інспектор прикордонної служби – начальник одного з підрозділів. За різні суми хабаря він надавав інформацію про час та місце розташування прикордонних нарядів на ділянці “зеленого” кордону поза пунктами пропуску”, — розповіла речниця.

В середньому, вартість такої послуги інспектор оцінив в 1,5 тисячі доларів з одного чоловіка призовного віку.

“У межах кримінального провадження правоохоронці затримали організатора схеми під час отримання ним неправомірної вигоди в розмірі майже 5 тисяч доларів. Наразі інспектору оголосили про підозру у прийнятті неправомірної вигоди службовою особою”, — розповіла речниця.

У справі триває слідство. Підозрюваному може загрожувати до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як стало відомо Суспільному, затримали інспектора Чопського прикордонного загону.

Що кажуть у Держприкордонслужбі

“Наразі у Чопському прикордонному загоні призначили службове розслідування. На момент розслідування інспектора відсторонили від службових обов’язків”, — розповіла Суспільному речниця Чопського прикордонного загону Олена Трачук.

ЗакарпатПост