У Закарпатському музеї народної архітектури та побуту проводять майстер-клас з розпису пряників

Майстер-клас з розпису пряників у формі різдвяних зірок проводять в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту. Про це повідомила кондитерка Любов Керецман.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

За її словами, майстер-клас триватиме два дні 4 та 5 січня, участь у ньому можуть взяти діти та дорослі. На події побували журналісти Суспільного.

Пряник у формі різдвяної зірки розмальовували Емма та Ілона Махлін. Дівчата розповіли, пряники відправлять татові, який зараз боронить Україну.

“Я хочу, щоб це був йому подарунок від мене. Я вибрала саме жовтий і синій колір, тому що це колір прапора і мені це важливо”, — розповідає учасниця майстер-класу Емма Махлін.

У Закарпатському музеї народної архітектури та побуту проводять майстер-клас по розпису пряників

Фото: Суспільне Ужгород

Майстер-клас з розпису пряничних різдвяних зірок проводить майстриня Любов Керецман.

“Взагалі пряник — це є загальноєвропейська традиція, яка увірвалася в наше життя. Тут усі інгредієнти натуральні, максимально місцеві, локальні. Термін пряника 3-4 місяці за рахунок компонентів. Там є спеції, цукор, мед, вони самі по собі консерванти”, — розповідає майстриня Любов Керецман.

Пряники учасники майстер-класу можуть розмальовують за зразком робіт Любові Керецман або вигадати свій орнамент. Вартість участі у майстер-класі — 150 гривень, каже кондитерка.

У Закарпатському музеї народної архітектури та побуту проводять майстер-клас по розпису пряників

Фото: Суспільне Ужгород

“У ціну входить вся собівартість готового пряника: пряник, супровідні матеріали, рукавички”, — розповідає Любов Керецман.

За словами кондитерки, розписати пряники охочі зможуть і 5 січня, з 12 по 16 годину у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту.

ЗакарпатПост