Збирався тікати через ріку в гідрокостюмі: закарпатець переплавляв до Угорщини 55-річного харків’янина

У Закарпатській області затримано 55-річного правопорушника, який заплатив 3 тисячі доларів за екстремальний перетин кордону. Про це повідомило МВС України у своєму Телеграм-каналі 5 січня.

замовляй рекламу на сайті zakarpatpost.net 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

“Чоловіка, який нелегально збирався потрапити в ЄС, разом із переправником зупинили на Закарпатті поблизу українсько-угорського кордону прикордонники відділу “Вилок” Мукачівського загону завдяки заздалегідь наданій оперативниками інформації щодо ймовірного порушення наших рубежів”, – сказано в повідомленні.

Переправник, мешканець Закарпаття, озброївшись приладом нічного бачення, мав намір разом із “клієнтом” із Харківщини обійти прикордонні наряди, а потім вказати утікачу місце, де той повинен був незаконно перейти на територію сусідньої держави.

Зазначається, що, оскільки в цьому місці кордон проходить руслом Тиси, закарпатець забезпечив харків’янина гідрокостюмом.

“І запевнив: аби уникнути зустрічі з прикордонниками, перетинати державну межу слід уночі, – йдеться в повідомленні. – Проте за 600 метрів до кордону зловмисників затримали”.