В ужгородській лікарні люди, травмовані під час війни, можуть отримати безплатні імпланти

Безплатні імпланти можуть отримати в Ужгородській багатопрофільній лікарні люди, травмовані під час війни. Про це розповів директор закладу Олег Голуб. За його словами, імпланти отримали три заклади України: Вінницької, Черкаської та Закарпатської областей.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Дві операції зробили пацієнту з Чернігова в Ужгородській багатопрофільній лікарні. Чоловік каже: “У Дніпрі були пару днів, у Кропивницькому пару днів. Евакуація переходила пару днів. Перевозили з місця на місце. Перев’язку у Вінниці та операцію зробили у воєнному госпіталі. У Львові ще одну операцію зробили, теж у воєнному госпіталі, а потім уже сюди привезли. І тут вже теж робили операції. Чотири операції, не рахуючи, що робилися перев’язки теж під наркозом — та сама операція. Її не можна було так витримати, ту перев’язку”., пише Суспільне

В ужгородській лікарні люди травмовані під час війни можуть отримати безплатні імпланти

Суспільне Ужгород

У іншого пацієнта міна розбила стегно, не вистачало 15 сантиметрів кістки. “Спочатку збирали мене в Дружківці, потім в Києві збирали, а зі Львову відправили сюди і тут вже кінцево вчора зробили операцію. І в мене зараз ноги вже рівні. Скоро, думаю, вже буду ходити”, — розповів пацієнт.

В ужгородській лікарні люди травмовані під час війни можуть отримати безплатні імпланти

Суспільне Ужгород

Близько 1800 операцій з протезування зробили у 2022 році, розповів завідувач відділення ортопедії та травматології Ужгородської багатопрофільної лікарні Михайло Василинець. “Переважно у цієї категорії пацієнтів — це полісегментарні ушкодження, ушкодження декількох кінцівок, пошкодження судин, нервів, пошкодження та дефект м’яких тканин, дефект кісток, які потребують етапних складних реконструктивних втручань. У нас є пацієнти, яким ми по 10 оперативних втручань виконали”, — пояснив завідувач.

В ужгородській лікарні люди травмовані під час війни можуть отримати безплатні імпланти

Суспільне Ужгород

Для реконструкції складних переломів Ужгородській багатопрофільній лікарні потрібні імпланти, каже директор закладу Олег Голуб. За його словами, Міністерство охорони здоров’я разом із благодійним фондом Yellowblue Force Foundation (YBF) фінансує закупівлю лінійки імплантів для трьох лікарень України: Вінницької, Черкаської та Закарпатської областей, сказав директор Олег Голуб.

“На цей час пацієнти у нас є як з області, так і з-за меж області, з цілої України. З початком війни значно виросла частка пацієнтів, які постраждали внаслідок війни, внаслідок бойових дій, які також потребують травматологічної допомоги”, — каже Олег Голуб. За його словами Ужгородська багатопрофільна лікарня отримала імпланти вартістю 22 тисячі доларів. Тепер тут зможуть отримати безплатну операцію з протезуванням люди, які отримали травми через війну.

ЗакарпатПост