Закарпатці з серцево-судинними  захворюваннями можуть отримувати ліки безоплатно або з незначною доплатою

Всього до  програми «Доступні ліки» включено 231 препарат для лікування серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, у тому числі для профілактики інфарктів та інсультів.

замовляй рекламу на сайті zakarpatpost.net 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

НСЗУ Національна служба здоров’я наголошує, щоб почати отримувати ліки безоплатно або з частковою доплатою потрібно:

1 Звернутися до лікаря первинної медичної допомоги.

На час воєнного стану можна піти до будь-якого лікаря сімейного лікаря, терапевта або педіатра в закладі з договором із НСЗУ – декларація не обов’язкова.

Лікар випише електронний або паперовий рецепт на підставі обстежень та діагнозу. В рецепті лікар вкаже міжнародну непатентовану назву препарату (МНН).

2 З рецептом можна звернутися в будь-яку аптеку, незалежно від місця реєстрації. Головна умова – наявність договору з НСЗУ. Впізнати таку аптеку можна за наліпкою «Доступні ліки».

Пам’ятайте: термін дії рецепту становить 30 днів з дати виписування.

3 Покажіть рецепт працівнику аптеки. Аптекар запропонує наявні препарати, які містять потрібну діючу речовину. А також повідомить, який препарат повністю безоплатний, а за який потрібно доплатити. Вартість ліків аптеці відшкодує НСЗУ.

Знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна:

– через дашборд на сайті НСЗ: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map. В меню зліва оберіть ваш населений пункт та потрібний напрямок програми реімбурсації.

– через чат-бот «Спитай Гриця» https://t.me/SpytaiGrytsia_bot.

– зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Закарпатпост