300 порцій куті роздали в Ужгороді вимушеним переселенцям та правоохоронцям, які чергують на Різдво

Кутю ужгородські патрульні готували кутю за рецептом ужгородського та закарпатського єпископа Варсонофія.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

За словами начальника патрульної поліції у Закарпатській області Валерія Наймана, кутю готували заздалегідь. Робити це допомагали діти поліцейських, які переїхали в Ужгород через війну. Він розповів, що в одному з гуртожитків Ужгорода живе близько 30 сімей правоохоронців, які переїхали сюди через війну.

“Це і Херсонська, Донецька, Луганська область. Ми навідались до них. Зайшли з колядою, заколядували, привітали їх і дали освячену кутю, зроблену тими ж патрульними для сімей поліцейських. У нас залишилися порції й ми вирішили відвідати вимушено переміщених осіб і в інших гуртожитках”, — розповів Валерій Найман.

Кутю для вимушених переселенців поліцейські готували за рецептом єпископа православної церкви України в Ужгороді та на Закарпатті Варсонофія. За його словами, рецепт давній — козацький.

“Для них зараз як ні для кого іншого потрібне оце світло різдвяної зірки, світло добра, світло миру. Світло христової любові потрібно донести від нас. І хто як не ми, ті, хто слідкує за правопорядком і хто слідкує за людськими душами за їх спокоєм, повинні це робити”, — розповів Суспільному Варсонофій.

ЗакарпатПост