Топ-5 нових фейків російської пропаганди про Україну в 2023 році

російська пропаганда працює 24/7 з промивання мозку росіян, вкидаючи в ефір відверту брехню.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Рік тільки почався, але вже є номінанти на тупішу дезінформацію:

1) Ракетна відплата за знищення казарми у Макіївці
У новорічну ніч ЗСУ завдали точного удару по казармі мобіків, яку розмістили у ПТУ №19. Загинуло близько 600 людей.

Міноборони росії спочатку ніяк не відреагувало на удар, потім повідомило про 64, потім 89 загиблих. І нарешті заявило про удар у відповідь по казармах ЗСУ в Краматорську, в ході якого, який збіг, теж «загинули 600 осіб». Цей фейк викрили блогери, західні журналісти та місцеві жителі.

2) Крипто-літаки
З початку року мо рф заявило про «знищення» 16 літаків ЗСУ. Це рекорд навіть для Конашенкова. У листопаді було «збито» 6 винищувачів, а в грудні – 21. Усього ж загарбник прозвітував про знищення 371 машини. Це вдвічі перевищує оцінку самого шойгу, який нарахував у всіх ВПС України лише 152 літаки.

3) Брак від Франції
Інформація з посиланням на Le Figaro, що Париж нібито направив Україні несправні САУ Caesar виявилися брехнею. Видання не друкувало такого, а перевірка займає лише кілька секунд.

4) Подорожі БМП у часі
У морі розповіли про знищення БМП «Bradley», які ще навіть не надійшли в Україну.

5) Знищення потужного арсеналу ЗСУ у Харкові
Пропаганда радісно повідомила про атаку на «величезний склад із боєкомплектом». Насправді ракети рашистів потрапили до складу піротехніки та феєрверків.

Безумовно, послідовники доктора геббельса й надалі плодитимуть свої фейки. Причому що сильнішими будуть успіхи України на фронті, то цих фейків буде більше.

ЗакарпатПост