Закарпатським громадам передали 16 шкільних автобусів

Про це повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. Сьогодні разом із Володимир Чубірко – голова Закарпатської обласної ради передали 16 нових шкільних автобусів освітянам і представникам територіальних громад краю.

замовляй рекламу на сайті zakarpatpost.net 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com


Попри війну завдяки ініціативі Президента України Володимира Зеленського та Уряду ми отримали з державного бюджету субвенцію на закупівлю такого транспорту. Це важливо для забезпечення регулярного й безоплатного перевезення до місць навчання чи роботи і додому учнів та педагогічних працівників, які проживають на відстані понад 2 кілометри від закладу. Водночас йдеться й про освітні осередки в громадах, де транспорт вилучали для потреб ЗСУ за мобілізаційними нарядами.
Так, з державного бюджету виділили 42,5 млн грн. Частину коштів для закупівлі надали громади краю у вигляді співфінансування, завдяки чому нам вдалося отримати більше автобусів.
Профільний департамент виконав велику роботу наприкінці минулого року, щоб реалізувати це завдання у короткі строки. Дякую колегам за ефективність та ініціативу.
Продовжуємо працювати над посиленням освітнього сектору для забезпечення сталого навчального процесу.

ЗакарпатПост