Євросоюз готує 10-й пакет санкцій і хоче закрити всі лазівки для росії

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що цього разу потрібно покласти край усім спробам обходу санкцій. ЄС може оголосити про запровадження ювілейного пакету до річниці агресії, 24 лютого.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Ми розповідаємо про те, які обмеження може запровадити Європа:

✔️Польща та Литва хочуть накласти обмеження на «Росатом» (як це пропонувала Заходу Україна), відключити від системи SWIFT практично всі банки росії та заборонити мовлення пропагандистських ЗМІ.

Проти «ядерних» санкцій активно виступає Будапешт. Прем’єр Орбан запевняє, що це завдасть удару по економіці Угорщини, оскільки єдина АЕС у країні обслуговується російськими фахівцями.

🛢 Зниження стелі цін на російську нафту (зараз вона становить $60 за барель).

💎Заборона на експорт сибірських алмазів, яка приносить москві близько €4,5 мільярдів на рік. На алмазних санкціях балтійські країни та Польща наполягали ще під час обговорення 9-го пакету, але тоді їхня пропозиція не пройшла.

⚖️Значне розширення забороненого списку на продаж в росії товарів і технологій подвійного призначення. Це хімічна продукція, радіонавігаційне обладнання, електроніка, датчики та IT-компоненти.

⚡️До списку санкцій можуть внести і патріарха рпц кирила. Йдеться про блокування рахунків та заборону на в’їзд. Проте проти цих планів виступає Віктор Орбан.

Нагадаємо, що в 9-му пакеті ЄС запровадив санкції проти 168 російських компаній, пов’язаних із ВПК, заборонив експорт авіадвигунів (у тому числі і для БПЛА) та ввів обмеження проти
енергетичного та гірничодобувного секторів росії.

Сподіваємося, що 10-й пакет завдасть ще потужнішого удару по економіці Росії та її військовому потенціалу.

📷АР

ЗакарпатПост