Американці передали для шкіл Ужгорода 20 генераторів

Американський Корвалліс допомагає Ужгороду: придбали 20 генераторів, більшість передали у школи та дитсадки міста, а також заклади культури і спорту

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Почесні громадяни Ужгорода, жителі Корвалліса Пітер Бобер та Марк Ремптон зініціювали цього разу збір коштів та придбали для нашого міста 20 генераторів. Комунікацію всю проводили через Асоціацію міст-побратимів Корвалліса, розповів керівник Асоціації Арпад Крон. Тривалий час спілкувалися, визначаючи найбільш нагальні потреби, із керівниками міста, депутатами міської ради. Зійшлися на тому, що зараз дуже потрібні генератори – зважаючи на ситуацію з енергопостачанням та загрозами можливого блекауту.

Шість генераторів мали одразу отримувачів – 3 генератори передали для гуртожитків УжНУ, де мешкають переселенці, по одному – в ужгородську гімназію №14 (колишня ромська школа), родинний будинок у Павлові, а також організації «Зонта».

Куди розподілити 14 генераторів, які передадуть Ужгородській міськраді, радилися днями на зустрічі із міським головою Богданом Андріївим, його заступником Василем Гомонаєм, начальницею управління освіти міської ради Наталією Баранюк, директором Класичної гімназії Сергієм Романом та керівником Асоціації міст-побратимів Корвалліса Арпадом Кроном, керівницею Центру підтримки сім’ї, яка приїхала із Бердянська, Наталією Криворучко, а також деканами УжНУ – факультету міжнародних економічних відносин Миколою Палінчаком та юридичного факультету Ярославом Лазуром (із ними Пітер Бобер та Марк Ремптон найчастіше комунікують).

Вирішили, що генератори передадуть в ужгородські загальноосвітні школи №№1, 7, 13, 15, Лінгвістичну гімназію, угорськомовну гімназію, дитячу музичну школу та школу мистецтв, публічну бібліотеку (2 генератори), ДЮСШ №1, міський центр дозвілля-будинок культури, стадіон «Авангард», а також природничо-гуманітарний коледж УжНУ. Днями більшість пристроїв вже передали.

Ужгородська міська рада щиро дякує благодійникам зі США, давнім друзям Пітеру Боберу та Марку Ремптону за постійну допомогу та підтримку Ужгороду, особливо зараз, у часі війни, повідомляє Ужгородська міська рада.

ЗакарпатПост