На очисних спорудах Ужгорода працюватиме станція зневоднення осаду

Очисні споруди в Ужгороді, на яких використовується технологія природного осушування мулу, що залишався зі стоків після проходження всіх етапів очищення, експлуатуються із 1975 року. Наразі вони зношені на 95%. Особливо критична ситуація під час сильних опадів, коли кількість стоків збільшується на 50-90%: при проєктній потужності 50 тис. метрів кубічних на добу навантаження збільшується майже вдвічі.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Також є постійна загроза забруднення неочищеними стічними водами річки Уж, яка впадає у річку Лаборець у Словаччині, та річку Латорицю, яка входить до басейну річки Дунай. Тобто є ризик екологічного забруднення регіону та суміжних територій Словаччини й Угорщини.

Придбання станції зневоднення осаду забезпечить швидке осушування мулу без його накопичення на мулових картах і, є сподівання, стане першим кроком до будівництва нової лінії каналізаційних очисних споруд в Ужгороді, повідомляє Ужгородська міська рада.

ЗакарпатПост