“Ми зібралися за одним принципом: Батьківщина. Треба захищати” – історія Героя України Руслана Попова

Народився майбутній Захисник 1977 року в Очакові на Миколаївщині. Після закінчення київського військового училища став розвідником спецпризначення. Пізніше подався служити в місії ООН у Ліберії, Західній Африці.

замовляй рекламу на сайті zakarpatpost.net 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Коли у 2014 році почалася війна на Донбасі внаслідок російського вторгнення, він уже був на пенсії за вислугою років як розвідник спецпризначення. Однак не зміг бути осторонь і пішов захищати Україну, пише телеграм-канал Правда Геращенко

Так само сталося і після повномасштабного вторгнення, яке застало його у Маріуполі. Щойно Руслану вдалося вийти з оточення, він повернувся до міста, але у складі евакуаційних рейсів, допомагаючи вивозити поранених із “Азовсталі”.

“У розмові зі своїми побратимами він говорив: “Ми зібралися за одним принципом: “Батьківщина. Треба. Захищати”. Таким він і був – вірним другом, відважним до останнього подиху”, – розповіли про Руслана в ГУР.

Захисник загинув 7 травня на півдні України під час спецоперації ГУР. Він ціною свого життя прикрив відступ групи. За цей подвиг Руслан Попов нагороджений орденом “Золота зірка” та удостоєний звання Герой України.

Вічна Пам’ять та Вічна Слава!

ЗакарпатПост