Прикордонник, рятуючи побратимів та не бажаючи потрапити в полон, підірвав себе гранатою

Ігор Дашко народився 18 червня 1977 року у м. Самбір Львівської області. Закінчив Академію Державної прикордонної служби України у 1999 році і з того часу проходив службу у ДПСУ. Став підполковником, заступником начальника відділу прикордонного загону.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

До завершення контракту та звільнення з військової служби на запас Ігорю залишалося кілька місяців. Але війна змінила плани офіцера, пише телеграм-канал Правда Геращенко.

З 24 лютого Маріуполь став форпостом оборони на сході України. Ігор Дашко разом із побратимами вели запеклі бої із рашистами за кожен квадратний метр міста.

В один із днів підрозділ, у складі якого був підполковник Дашко, самовіддано стримував значно вищу силу ворога в певному секторі оборони міста-героя. Ворог намагався прорвати позиції прикордонників, а Ігор Дашко прикривав відхід побратимів.

Прикордонник був тяжко поранений і щоб не потрапити в полон і не дати ворогові захопити радіостанцію, він прийняв важке рішення – підірвати себе гранатою. Останніми словами воїна у радіоефірі були: “Слава Україні!”

«Я впевнена на всі сто, що для тата здатися в полон було б зрадою. Я знаю, якою вона була людиною. Він так вчинив без вагань, – запевняє Марія. – Завжди казав, що за Україну ладен віддати життя. І віддав…»

Ігор Дашко загинув смертю героя, не здавши ворогові жодного метра української землі, не відступивши ні на крок. Підполковнику надано звання Герой України (посмертно).

ЗакарпатПост