Що такого особливого для України у танках Leopard 2?

Впливова газета The Washington Post опублікувала статтю з детальною відповіддю на це запитання.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Ми розповідаємо про головні висновки аналітиків:

🇩🇪Британських Challenger 2 недостатньо для досягнення оперативних цілей. Козирі Leopard 2 – швидкість, простота експлуатації та великий парк у Європі.

🇩🇪Leopard 2 перевершує російські танки. Навіть старі моделі оснащені тепловізійною оптикою, що дозволяє діяти вночі, та лазерним далекоміром для точної стрільби. Швидкість 55 тонної машини 62 км/год.

🇩🇪Танк використовує 120-мм боєприпаси за стандартами НАТО, що дозволить Україні розширити коло постачальників снарядів порівняно зі 125-мм боєприпасами для радянської техніки.

🇩🇪Боєприпаси в Leopard 2 зберігаються окремо, що підвищує виживання екіпажу, на відміну від Т-72, у яких снаряди складовані прямо під танкістами. «Польоти вежі» після влучень, як це спостерігається у російських танків, для Leopard 2 повністю виключено.

🇩🇪У танка дизельний двигун і це мінімізує проблеми із заправкою. Запас ходу шосе 600 км.

🇩🇪У Європі знаходиться 2 000 танків Leopard 2. Більше половини з них – це старі варіанти 2A4 та 2A5, у тому числі близько 200 з них перебувають на зберіганні в самій Німеччині. Доставити їх до України можна дуже швидко.

🇩🇪Європейська рада закликала Захід підтримати відправку Leopard 2 до України, заявивши, що «що більше країн дадуть танки, то легше буде розділити загальний тягар».

Вчора, 25 січня, Німеччина офіційно підтвердила відправку танків, і до появи Leopard 2 на полі бою залишаються лічені дні.

ЗакарпатПост