“Стінгером” знищив ворожу “Су-шку”: історія молодшого сержанта Олексія Новицького

Захисник народився та виріс у Хмельницькій області. У мирному житті був будівельником, а після повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт. Олексій Новицький у складі окремої механізованої бригади обороняв Бахмут.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

5 січня надійшло повідомлення, що до зони поразки увійшли три російські літаки — два винищувачі Су-27 і штурмовик Су-25. Бойовий розрахунок ПЗРК у складі молодшого сержанта Олексія Новицького та старшого солдата Михайла Костя спостерігав за наближенням ворожих цілей.

“Він швидко зорієнтувався, підхопив у мене “Стінгер”, навів і вистрілив. За кілька секунд ми побачили купу чорного диму. Згодом аеророзвідники підтвердили збиті “Су-шки”, – згадує Михайло Кость.

Радість від знищення 284-го російського літака була ключем. Хтось із воїнів навіть знайшов спортивну медаль і всі дружно вручили її Новицькому. І звичайно ж не обійшлося без фото на згадку. Тоді ще ніхто не знав, що це були останні знімки молодшого сержанта.

Літаки противника могли повернутися, тому захисникам потрібно було швидко змінити позицію. У той же час розпочався артилерійський обстріл. Олексій Новицький отримав поранення, несумісні із життям.

І командування бригади, і побратими Новицького вважають, що цей подвиг гідний звання Героя України. Відповідне подання вже готове, і весь колектив очікує на позитивне рішення.

ЗакарпатПост