Єпископом Закарпатської реформатської церкви переобрано Олександра Зана-Фабіана

Сьогодні у Берегові відбулося урочисте представлення обраного таємним голосуванням членів Синоду та довірених пресвітерів церковних округів краю єрископа закарпатських реформаторів.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Олександру Зану-Фабіану довірили високу духовну посаду вже вчетверте.

Новообраний єпископ Закарпатської реформатської церкви склав присягу у Берегівському реформатському храмі у присутності сотень вірян та запрошених. Він подякував за довіру, пообіцяв подбати про кожного вірянина та зробити все для утвердження і зміцнення віри у Бога.

Новообраний єпископ народився у 1973 році у селі Руська Долина на Закарпатті. Духовну освіту здобував в угорському Дебрецені. У 1996 році був висвячений на священика і повернувся нести духовну службу додому, на Закарпаття.

Олександр Зан-Фабіан обирався головою Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО).

“Ми покладаємо великі надії на духовних лідерів, які у непростий військовий час, у час, коли відключають електроенергію і емоції суспільства як ніколи напружені, можуть знайти потрібні слова для наших душ.

Олександр Фабіан-Зан є таким лідером. І я впевнений, що він знає, як втамувати той біль від навколишніх подій, який нині переживають наші співгромадяни та сприяти міжконфесійному й міжнаціональному миру.

Дуже важливо було почути слова присутнього на події віце-спікера Національних Зборів Угорщини Гергеля Гуляша про те, що Угорщина підтримує право України на незалежність, засуджує агресію росії проти України та вимагатиме справедливого трибуналу для військових злочинців”, – зауважив голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.

На урочистостях були присутні також єпископи реформатських церков держав ЄС, депутати облради, представники Закарпатської ОВА та духовенство.

Довідково

На сьогодні Заеарпатська реформатська церква складається 118 релігійних організацій, має 100 тисяч членів та велику кількість гуманітарних і громадських організацій. Церква підготувала понад 300 вчителів віри і 13 місіонерів, в кращих інститутах Європи підготовлено 80 пасторів богословів.

Пресслужба Закарпатської обласної ради

ЗакарпатПост