Україна готується до серійного випуску дронів різних типів

Про це повідомляє Міністр оборони України Олексій Рєзніков.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Українським дронам бути!
Незалежність ВПК – це один із факторів обороноздатності країни.
Нам не можна відставати від світу. А це означає — розвиток передових розробок, безпілотних технологій, АСУ, тощо. І ми дійсно просунулися в цьому напрямку.
Українці напрочуд талановиті і кожен намагається допомогти війську всім, чим може. В тому числі і цікавими технічними розробками. Сучасні креативні рішення сьогодні народжуються навіть в гаражах. Власне, багато яких «бізнес-гігантів» починали все з гаража: Джобс і Возняк, Пейдж і Брін, Гейтс та Ален тощо.
Наразі одним із ключових напрямків Міноборони є розвиток і підтримка Українського ринку БПЛА.
Після низки зустрічей, перемовин, сперечань восени 2022 ми досягли радикального спрощення процедури прийняття ОВТ в експлуатацію в армії.
Сьогодні ж ми отримали заявки від українських виробників на 75 БПЛА різних типів.
Після консультацій з Генеральним Штабом ЗСУ, після випробувань, Міноборони ВЖЕ укладено 16 державних контрактів з українськими виробниками БПЛА.
У 2023 році ми збільшуємо закупівлі БПЛА для Збройних Сил України. На цей сегмент плануємо спрямувати близько 20 млрд грн.
Це лише початок. Адже мова йде не тільки про потреби аеророзвідки.
Ми говоримо про розвиток ринку дронів широкого спектру застосування — повітря-земля-вода. Це і про коригування артилерії, і про нанесення ураження ворогу (ударні дрони), і про доставку б/к, евакуацію поранених тощо.
Спільні наради представників Міноборони, Генштабу ЗСУ, вітчизняних розробників та виробників БПЛА продовжуються. На останній — визначили низку завдань та кроків щодо вдосконалення регуляторних процедур. Ці пропозиції вже сьогодні — 30 січня, будуть обговорені на засіданні Координаційного штабу з питань розвитку виробництва розвідувальних та ударних дронів вітчизняних виробників.
Найближчими днями я особисто планую зустрітися з українськими розробниками і виробниками БПЛА, після іншої дуже важливої зустрічі в інтересах Сил оборони.
Так, сьогодні ми стримуємо ворога за рахунок безпрецедентної допомоги партнерів. І щиро вдячні за неї. Але завтра ми маємо бути готові не тільки захистити себе, але й надати допомогу нашим союзникам, виконуючи роль щита Європи на сході. І я впевнений, що ми дійсно можемо бути одним із світових лідерів в цій сфері.
Тому наша мета — це і сучасна система ППО і ПРО, і потужний флот з береговою обороною, і бойова авіація. Так, перед нами непростий виклик — підвищення незалежності ВПК (читати – обороноздатності України) через забезпечення української армії продукцією українського виробництва.
Але ми рухаємося в цьому напрямку. Інвестиції у БПЛА, у виробництво САУ «Богдана» — лише одні з прикладів.
Робота з українськими виробниками триває.
Світ мінливий. Проте наш сусід, на жаль, нікуди не дінеться. Він, я впевнений, розсиплеться — парад суверенітетів не за горами.
Але Україна має бути сильною і посилюватись надалі.
А Український ВПК має стати ще потужнішим в синергії приватного та державного сектору.
І так і буде

ЗакарпатПост