Україна заслуговує на вступ до НАТО: Президент Чехії

У своєму першому інтерв’ю ВВС новообраний чеський президент:

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

🇨🇿 виступив на захист західної військової підтримки Києва: не повинно бути «майже жодних обмежень» на те, що країни мають спрямовувати.

🇨🇿 заявив, що відправлення західних винищувачів, таких як F-16, «не табу», але немає впевненості, що вони можуть бути доставлені у терміни, які виявляться корисними для України.

🇨🇿 зазначив, що військової допомоги, яка надається Заходом, все ще недостатньо, щоб протистояти значним людським і матеріальним ресурсам росії.

🇨🇿 нагадав, що у питанні підтримки України «у нас немає альтернативи. Якщо ми залишимо Україну без допомоги, вони швидше за все програють цю війну. А якщо вони програють – ми всі програємо».

🇨🇿 навів аргумент, який європейські лідери мають використати, пояснюючи своєму скептично налаштованому чи наляканому населенню сенс допомоги Україні: «Наші міста не руйнуються російською артилерією та ракетами. Але наше майбутнє може бути зруйноване, якщо ми не підтримаємо Україну у успішному завершенні цього конфлікту».

🇨🇿 висловився про перспективу переговорів із кремлем: «Якщо є хоч найменший шанс на мирні переговори, давайте підтримаємо їх. Але з російського боку жодних ознак цього нема».

🇨🇿 передбачив, що «українські військові, ймовірно, будуть найдосвідченішими військовими у Європі. Україна заслуговує на те, щоб бути частиною спільноти демократичних країн».

ЗакарпатПост