Число російських втрат (убитими та пораненими) наближається до 200 тисяч – NYT

Як зазначають журналісти The New York Times, бійня у Бахмуті та Соледарі збільшила те, що й раніше значилося як «серйозні втрати». москва відчайдушно потребувала великої перемоги і кидала на шляху української артилерії погано навчених новобранців та колишніх в’язнів.

замовляй рекламу на сайті zakarpatpost.net 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Їхнім завданням було виснажувати український вогонь та своїми тілами прокладати шлях більш досвідченим бійцям.

Тисячі ув’язнених було вбито. Така кількість втрат шокувала американських чиновників, які розуміють, що стратегічна цінність Бахмута просто не відповідає ціні, яку заплатила росія.

Ставлення росії та росіян до втрат добре пояснює висловлювання заступника міністра оборони Естонії Кусті Салма: «Не має значення, наскільки великі втрати росії, оскільки їхній загальний людський ресурс набагато більший, ніж в України. У росії життя солдата нічого не варте. З іншого боку, мертвий солдат – герой, незалежно від того, як він помер. Усіх загиблих солдатів можна замінити, і кількість втрат не змінить громадську думку проти війни».

Проте, як зазначають аналітики, загибель людей навряд чи стане стримуючим чинником для путіна: він не має політичної опозиції вдома, а війну він ототожнює з Другою світовою, яка забрала життя понад 8 мільйонів радянських солдатів. І з величезної трагедії, що стала в росії, майже культом.

ЗакарпатПост