Через Закарпаття хотіли вивезти у Словаччину 700 тисяч гривень

На кордоні зі Словаччиною закарпатські митники запобігли вивезенню валютних цінностей на понад 700 тис грн

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Щойно на митному посту «Ужгород-вантажний», що на кодоні зі Словаччиною, закарпатські митники запобігли незаконному вивезенню значної суми незадекларованої валюти.

Прямуючи до Євросоюзу на іномарці «Mazda CX-5»»,33-річний житель Черкащини під час проходження митно-прикордонного контролю свідомообрав «зелений коридор». Своїми діями чоловік підтверджував правомірні наміриперетнути українсько-словацький кордон. Усно наш співвітчизник повідомив, щопереміщує 10 тис доларів.

Утім, інспектори спільно зприкордонниками, ретельно перевіривши автомобіль, виявили ще 20 тис доларів,про які гр.України чомусь «забув» внести у митну декларацію і на яку необхідні документи,що підтверджують їх легальність. До слова, згідно з вимогами митногозаконодавства, дозволяється переміщувати іноземну валюту через кордон до 10тисяч євро на одну особу.

Чималенька готівка валюти знаходилисясеред особистих речей водія – у зеленій сумці та акуратно обгорнуті в паперовийконверт.

У своїх поясненнях чоловік почав виправдовувався,що валютні цінності забув передати дружині, яка теж мала перетинати кордон пізніше.

Тож, за порушення порядку проходженнямитного контролю в зоні спрощеної смуги (зелений коридор) та переміщеннявалютних цінностей, відносно громадянина України складено протокол за ч.1статті 471 Митного кодексу України. Незадекларована валюта, яка за курсом НБУскладає понад 731 тис грн, вилучена.

Нагадаємо, що санкції зазначеної статті Митногокодексу передбачають накладення штрафу в розмірі 20% суми, що перевищуєдозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей безписьмового декларування. Справи зазначеної категорії розглядаються митниморганом.

Пресслужба Закарпатської митниці

ЗакарпатПост