“З автомата розстріляв гранатометників”: молодший сержант Ігор Левченко змусив відступити ворожу групу

Захисник народився на Полтавщині. У цивільному житті був працівником одного з приватних підприємств, а після повномасштабного вторгнення пішов на фронт і став танкістом.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

“У свій час я проходив термінову службу в окремому розвідувальному батальйоні, але з бронетехнікою жодного разу не стикався, тому довелося з нуля освоювати нову спеціальність”, – розповідає Ігор Левченко, пише у своєму тг-каналі Антон Геращенко.

5 червня танкісти мали зайняти вигідніші позиції під Гусарівкою, Харківської області. Чотири танки разом з піхотою висунулися вздовж лісосмуги і вступили у бій із окупантами. Коли захисники пройшли першу лінію оборони, ворожий снаряд потрапив у танк командира групи. Потім рашисти підбили танк Ігоря.

Танкіст згадує, що все розвивалося далі дуже швидко. Він розумів: якщо залишатись на місці, екіпажу не вижити.

“Майже не роздумуючи, я відкрив свій люк і виліз на броню, щоб оглянути пошкодження. Коли я почав стукати по люку механіка автоматом, щоб він його відкрив, у правий борт мого танка потрапило ще три РПГ. Тоді я підняв автомат і розстріляв ворожих гранатометників прямо з броні танка. Я випустив три магазини і більше пострілів із РПГ не було. Ми зуміли вийти з бою живими та зберегли машину”, – каже він.

За це Ігоря Левченка нагороджено орденом “Золота Зірка” та удостоєно звання Герой України.

ЗакарпатПост