Закарпатець отримав дві бронзові медалі на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону

Дві бронзові медалі отримав закарпатець Сергій Романюк на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та порушеннями зору. Змагання були в місті Естерсунд, що в Швеції, з 21 до 29 січня 2023 року.

замовляй рекламу в газету Робота Гроші: 050 222 50 50, вайбер

Чоловік долав дистанції 7,5 та 10 кілометрів у класі стоячих на біатлонних гонок. Наразі Сергій готується до інших поєдинків. Про це інформує Суспільне.

Сергій Романюк — спортсмен паралімпійської збірної України. Він живе в селі Чорна Тиса Рахівського району. У чоловіка ампутована рука. Операцію йому зробили в 5 років. “Упав на станок, такий, що на ньому дошки шліфують. Тато цим займався. Мене відвезли в лікарню і з руки тоді нічого не залишилося, було три маленькі шматки, бо рука в ножі попала й там перемололо”, — каже закарпатець.

Чоловік лижними гонками та біатлоном займається з 13-ти років. “Я тоді вперше поїхав на реабілітації у Західний Реабілітаційно-Спортивний центр НКСІУ (Національного комітету спорту інвалідів України). Мені сподобалося, я вирішив спробувати далі рухатися в цьому виді спорту. Так затягнуло й все”, — розповідає Сергій Романюк.

2 лютого чоловік повернувся зі Швеції. Там з 21 до 29 січня проводили чемпіонат світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та порушеннями зору.

“Я зайняв два третіх місця, це — спринт біатлонний і десятка біатлон. Брали участь 19 країн. Я задоволений своїм результатом, бо це перший чемпіонат світу, коли я отримав медалі. Важко було стартувати в перших рядах, бо ти не знаєш, як біжать позаду і як стріляють. Трохи важко бігти в перших рядах. Я перегнав усіх, хто був поперуду мене, а задні були сильніші, вони мене доганяли, тому в мене вийшов результат — 4 і 14 секунд”, — ділиться медаліст.

Спортсмен каже: за час, коли він займається спортом, а це 14 років, має близько 100 медалей. “Брав участь Параолімпійських іграх у 2018 році, у чемпіонатах світу у 2017-2019 роках”, — каже чоловік.

За словами Сергія Романюка, тренується 20 днів у місяць. “Кожен день по два тренування. Збори в нас займають 20 днів. Між перервами ми 10 днів дома, а далі знову на збори їдемо. Готуємося ми в Західному Реабілітаційно-Спортивному центрі, що в Турківському районі Львівської області. Дві години тренування на свіжому повітрі на лижоролерах, чи на лижах, а далі спортзал — розтяжки, вправи на ноги й руки робимо — це кожен для себе вирішує, що кому треба”, — розповідає спортсмен.

Сергій Романюк каже: наразі готується до чемпіонату України з лижних перегонів та біатлону, який розпочнеться 16 лютого.

ЗакарпатПост