Site icon zakarpatpost.net

Делегація Чеської Республіки передала закарпатській громаді чергову партію гуманітарної допомоги

Ідеться про автомобілі швидкої допомоги для медзакладів Великого Березного, Виноградова та Верхніх Воріт, пожежне обладнання для КП Міжнародний аеропорт Ужгород та генератора і подарунків для Будинку дитини, що у Сваляві.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

“Сьогоднішній візит гетьмана краю Височина Вітезслава Шрека важливий для нас із точки зору обговорення допомоги і спільних проєктів з цим краєм на 2023 рік. Важливо, що у складі делегації, яка прибула не з пустими руками, є і керівник Департаменту гуманітарної допомоги МЗС Чехії Петер Гандалович, з яким ми плідно працюємо з 2022 року. Зокрема, за кошти, направлені чеським МЗС фонду Карітас, вдалося спорудити модульні будиночки для ВПО у Мукачеві, Сваляві і розпочати у Середньому й відремонтувати приміщення гуртожитків нашої Академії мистецтв та Свалявського профліцею. Загалом комфортне житло отримають близько 250 внутрішньо переселених українців. Але ми готуємо ще більший і масштабніший проєкт з цими чеськими партнерами, про який повідомимо громадськість трохи згодом”, – резюмував візит чеських партнерів голова Закарпатської облради Володимир Чубірко.

Пресслужба Закарапстької обласної ради

ЗакарпатПост

Exit mobile version