Освітяни та інклюзивно-ресурсні центри Закарпаття отримали подарунки від Дитячого фонду ООН

19 закарпатських педагогів пройшли навчання в межах ініціативи «Підтримка освітян, дітей і батьків у підготовці до повернення до школи та створення безпечного освітнього середовища в класі в умовах надзвичайної ситуації» від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець вручила учасникам проєкту цінні подарунки, які допоможуть їм організувати індивідуальну роботу в умовах відсутності електроенергії (сучасні павербанки, LED-лампи й інше).

«Таке навчання є важливим елементом реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська. Сучасні реалії змушують нас змінювати підходи до організації освітнього процесу, – наголосила Мар’яна Марусинець. – Завдяки проєкту закарпатські освітяни поглибили свої знання з питань медичної та соціальної моделей, їх відмінностей, організації роботи з дітьми з різним ступенем інвалідності, створення інклюзивного освітнього середовища, трактування феномена “універсальний дизайн” та “розумне пристосування”».

Мар’яна Марусинець підкреслила, що попри всі складнощі Закарпаття активно приєднується до розбудови безбар’єрної України, щоб інклюзивна освіта була якісною та справді доступною. При цьому обов’язковою складовою є підтримка інклюзивно-ресурсних центрів, яких в області 29. У них навчається понад 4,1 тис. дітей з особливими освітніми потребами. Тож для забезпечення функціонування закладам також передали канцелярські набори від ГО «Донецька обласна організація всеукраїнської організації “Союз осіб з інвалідністю України”», повідомляє Закарпатська ОВА.

ЗакарпатПост