“Хочемо, щоб ділянка лишилася будинку”. На вулиці Бестужева в Ужгороді вирішують кому належить прибудинкова територія

Мешканці будинку по вулиці Олексія Бестужева, що в Ужгороді почали готувати документи для надання прибудинкової території у їх постійне користування. Про це повідомила голова кооперативу Ганна Дьякова. За її словами, документи оформити не вдалося, бо прибудинкова територія в оренді директора торгового центру “Новий” Романа Сарая.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Більше тридцяти п’яти років доглядають за прибудинковою територією мешканці кооперативів “Космос” та “Пролісок”. Про це розповіла їх голова Ганна Дьякова. Жінка каже, що на початку 2022 року мешканці почали оформлювати документи для надання їм прибудинкової ділянки у постійне користування, пише Суспільне

“На земельній комісії так ми домовилися, що міська рада повертають ділянку у комунальну власність, є проект, а після нас ділять: це — йому (власнику ТЦ “Новий”), отак, як його будиночок, майданчик та секондхенд, лишається за ним, а ця зелена зона залишається за будинком. Тепер виходить накладка, бо до цього міста лінії. Ми вже не можемо оформити, бо червоні лінії — вони йдуть під самий наш будинок. Я написала у департамент, щоб розділили цю земельну ділянку — лист зник. Я його знайшла, знову прийшла в департамент. Вони кажуть: “Слухайте, так вона вже в оренду здана”. Ми хочемо, щоб ділянка залишилася за будинком”, — каже голова Ганна Дьякова.

В Ужгороді мешканці будинку по вулиці Бестужева готують докумонти для користування прибудинкової території

Фото: Суспільне Ужгород

Оформив оренду на прилеглу до будинку територію директор торгового центру “Новий” Роман Сарай. За його словами, зробив це, щоб не допустити забудови цієї ділянки. “Ми готові підписати будь-які юридичні гарантії, визначити порядок використання сусідніх, або суміжних земельних ділянок. Якщо у жителів даного кооперативу є застереження про те, що тут будуть побудовані торговельні павільйони, то ми готові підписати будь-які юридичні гарантії, що такого тут не буде. А беремо на себе зобов’язання зробити благоустрій даної території і узгодити цей благоустрій із жителями ОСББ (кооперативу). Це наш спосіб захисту від третіх осіб.”, — розповідає чоловік.

В Ужгороді мешканці будинку по вулиці Бестужева готують докумонти для користування прибудинкової території

Фото: Суспільне Ужгород

“Ніякої тут торгівлі, ніякого тут базару чи якихось будок не буде. Тут буде прилегла територія, буде озеленено, будуть висаджені квіти, дерева. Я спілкуюся зараз з мешканцям. І ми цього не допустимо, щоб тут було якесь будівництво, чи продовження ринку, чи продовження стоянки”, — каже міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

За словами Романа Сарая, він готує документи для тристороннього договору про правила використання суміжних ділянок його закладу та житлового будинка по вулиці Бестужева. Він пообіцяв, що повідомить Суспільне, коли збере необхідні документи.

ЗакарпатПост