Закарпаття отримало швидкі та пожежне обладнання від краю Височина

Делегація Чеської Республіки передала закарпатській громаді чергову партію гуманітарної допомоги.

розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, ютуб, тікток, телеграм, вайбер • групи • сторінки • сторіс • пишіть: zakarpatpost@gmail.com • вайбер 050 222 50 50

Ідеться про автомобілі швидкої допомоги для медзакладів Великого Березного, Виноградова та Верхніх Воріт, пожежне обладнання для КП Міжнародний аеропорт Ужгород та генератора і подарунків для Будинку дитини, що у Сваляві, повідомляє пресслужба обласної ради.

«Сьогоднішній візит гетьмана краю Височина Вітезслава Шрека важливий для нас із точки зору обговорення допомоги і спільних проєктів з цим краєм на 2023 рік. Важливо, що у складі делегації, яка прибула не з пустими руками, є і керівник Департаменту гуманітарної допомоги МЗС Чехії Петер Гандалович, з яким ми плідно працюємо з 2022 року. Зокрема, за кошти, направлені чеським МЗС фонду Карітас, вдалося спорудити модульні будиночки для ВПО у Мукачеві, Сваляві і розпочати у Середньому й відремонтувати приміщення гуртожитків нашої Академії мистецтв та Свалявського профліцею. Загалом комфортне житло отримають близько 250 внутрішньо переселених українців. Але ми готуємо ще більший і масштабніший проєкт з цими чеськими партнерами, про який повідомимо громадськість трохи згодом», – резюмував« візит чеських партнерів голова Закарпатської облради Володимир Чубірко.

Закарпатпост