У закарпатській школі так булили дитину, що вона спробувала накласти на себе руки

Просто кричущий випадок трапився на Закарпатті! А саме – на Мукачівщині.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Розповіла про нього у соцмережі Vera Fediva

Текст цитуємо без змін:

“(Друзі, це стосується всіх. Прошу прочитати та максимально поширити)

У мене, як у психолога, виникло декілька запитань до певних осіб, з якими вирішила звернутися тут, у ФБку, бо поки офіційні листи до прокуратури та в інші інстанції дійдуть – може статися лихо.

Точніше – воно вже сталося.

15-літня дівчинка, учениця 9-го класу Новодавидківської ЗОШ, над якою систематично здійснювався булінг не лише з боку деяких однокласників та старшокласників, а й з боку вчителів – зробила спробу покінчити з життям, вистрибнувши з високої будівлі в Мукачеві.

На щастя, дівчинка вижила, хоча мала серйозні переломи та забої.

Це сталося 4 грудня минулого (2022) року і все, на диво, замовчується.

Натомість ведуться різні кулуарні бесіди з школярами, батьками та вчителями, щоб винуватою зробити саму жертву.

Слідча, яка веде справу, така собі Дарія Юріївна Сингаївська, відразу, ще в реанімації, відібрала у дівчинки телефон з метою розслідування справи і досі його не повертає.

За два місяці не знайшла часу порозмовляти з потерпілою, посилаючись на зайнятість, ремонт в кабінеті та інші причини. А зараз просто не відповідає на дзвінки.

Не знайшов часу на розмову і директор Новодавидківської ЗОШ, Хайнас Василь Михайлович, який персонально несе відповідальність за фізичну та психологічну безпеку учасників навчального процесу очолюваного ним закладу.

У мене велике запитання також до класного керівника 9-го класу, Світлани Митрофанівни Качур, яка прочитавши пояснення, яке написала подруга жертви,

де головною причиною суіцидального вчинку був вказаний булінг з боку дітей та вчителів, про що подруга їй неодноразово говорила – забрала аркуш і примусила дівчину переписати пояснення під її диктовку, в якому звучала вже зовсім інша причина.

І це після того, як бабуся дівчинки, яка опікується нею, декілька разів підходила до класного керівника і говорила, про булінг в школі щодо її внучки. На жаль, вона не склала письмової заяви, а на усну ніхто не відреагував. Хоча в Законі про булінг (2019 р.) чітко прописаний алгоритм дій після усного чи письмового звернення про фізичне чи психологічне насильство в освітній установі.

В даному випадку ніхто не допоміг школярці вирішити її проблему, фактично довівши її до відчаю, а згодом до спроби суїциду.

Педагоги Новодавидківської ЗОШ, з вами точно все гаразд?

Тепер ви всі хочете затулити очі на очевидне зло, яке коїлося і продовжує коїтися в стінах вашої школи, де діти потерпають від психологічного тиску не лише деяких кривдників, але й від, вас, вчителів?

Катерина Кришінець-Андялошій, ви також не чули про цей випадок чи вам не цікаво, бо то трапилося не з вашою дитиною?

За два місяці після жахливого випадку ніхто не знайшов час порозмовляти з бабусею, щоб бодай запитати про стан її внучки та спробувати зрозуміти причину вчинку?

Мене здивував і той факт, що після спроби покінчити з життям, дитину ніхто не скерував до психіатра чи бодай до психолога.

Завтра починається навчання. Дівчинка досі у складному психологічно-емоційному стані.

Ніхто не покараний. Вона елементарно боїться повертатися в школу.

Прошу всіх небайдужих надати справі максимального розголосу.

Чужих дітей не буває!”, – зазначено у дописі.

Сайт ЗакарпатПост готовий вислухати іншу позицію, якщо вона, звісно, є…

ЗакарпатПост