Закарпатські діти робили птахам годівнички

День годування птахів у Мукачівській міській бібліотеці для дітей відзначили виготовленням годівничок

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

У холодну пору року у соцмережах з’являється чимало закликів, щодо облаштування годівниць та прикорму птахів. Адже, морози — дійсно серйозне випробування і для птахів, і для білочок, і для дрібних тварин. Найпоширеніші проблеми, які чекають на них у цей час – це дефіцит їжі та тепла. Нажаль, мало хто знає як їм правильно та ефективно допомогти в зимовий час.

А от тепер, точно більше знають про правильне годування птахів взимку учні 3-А класу ЗОШ #1 (вчитель Гаргай Олеся), які завітали до Мукачівська міська бібліотека для дітей, щоб відзначити 🗓️🐦День годування птахів.

Діти відкрили багато нового для себе, зокрема, про те, яких птахів можна годувати взимку❓Чим саме їх годувати ❓
А головне, як правильно це робити❓

Разом з бібліотекарем Аллою Товтин, хлопці та дівчата із великим завзяттям прийнялись за роботу – 🧶✂️виготовлення годівничок для птахів, зокрема, із:

  • 🍶пластикових пляшок, 🧃картонних коробок (з під молока, соку…)
  • 🍊апельсинових шкірок;
  • яєчних лотків;
  • 🍎яблук та насіння.
    Тепер пташки, які прилітатимуть у подвір’я бібліотеки, знайдуть для себе вдосталь їжі, до того ж такої різноманітної. Тут у годівничках 🌳 на деревах та кущах вони зможуть підживитись і різноманітними крупами, і насінням соняшника та гарбуза, і яблуками, і навіть 🧈несоленим салом.

Ще більше цікавої та корисної у цій справі інформації діти мали змогу дізнатись, гортаючи журнали та 📚переглядаючи книги, представлені на нашій виставці-пораді “Перната родина”, повідомляє Мукачівська міська рада.

ЗакарпатПост