Хлопчику провели трансплантацію кісткового мозку від неродинного донора

Лікарі Київського центру трансплантації кісткового мозку провели вже 50 пересадок кісткового мозку від неродинного донора.

Передплатіть газету ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я на своїй пошті ❤️ індекс 89266 ❤️ реклама в газеті 067 666 90 90

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

 Назарчику 4 роки. Три роки тому через вроджений імунодефіцит у хлопчика практично не працювала імунна система. Він став першим в Україні, кому провели трансплантацію кісткового мозку від неродинного донора.

Успішне лікування Назарчика поклало початок новому і дуже важливому етапу в українській онкогематології. Днями медики Київського центру трансплантації кісткового мозку провели вже 50-ту для України пересадку гемопоетичних стовбурових клітин від неродинного донора.

 Серед 50 пацієнтів, які отримали необхідну допомогу шляхом пересадки кісткового мозку від неродинного донора, наймолодшому було 7 місяців, найстаршому – 57 років.

Пошук неродинних донорів в Україні здійснюється через Український реєстр донорів кісткового мозку, який співпрацює зі Світовим реєстром.

В Українському реєстрі наразі налічується понад 8 тис. потенційних донорів. Чим більша кількість зареєстрованих потенційних донорів, тим більше шансів у пацієнтів на одужання.

Приєднатися до реєстру донорів кісткового мозку можна за посиланням https://ubmdr.org/Home/RegisterDonor

Закарпатпост