Колишнього сільського голову на Рахівщині засуджено до понад 3 років ув’язнення за корупційний злочин

За публічного обвинувачення прокурорів Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури колишнього сільського голову одного з населених пунктів Рахівщини засуджено до 3 років 6 місяців позбавлення волі. Суд визнав його винним у розтраті майна за попередньою змовою групою осіб, вчиненій шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191 КК України) та взяв під варту одразу по завершенню засідання.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Керівник Тячівської окружної прокуратури повідомив, що в серпні 2018 року посадовець уклав із підприємцем договір на здійснення капітального ремонту вуличного освітлення. Загальна вартість робіт становила майже 184 тис. грн. Попри те, що вони не були виконані в повному обсязі, сільський голова підписав акти приймання виконаних робіт із внесеними до них недостовірними даними. Обсяги робіт та вартість використаних матеріалів в них були завищені. Так як оплата за ремонт була перерахована підряднику в повному обсязі, дії обвинуваченого заподіяли шкоду державним інтересам на суму майже 100 тис. грн.

Розслідування цього факту проводили слідчі Рахівського райвідділу поліції за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Закарпатській області.

Варто зазначити, що вказане правопорушення чоловік вчинив через місяць після проголошення йому вироку за інший тяжкий злочин – скоєння ДТП, де потерпіла особа одержала тяжкі тілесні ушкодження. Тоді суд призначив йому покарання у виді ув’язнення з встановленням іспитового строку на 3 роки, протягом якого він і вчинив корупційний злочин. Наразі крім реального терміну ув’язнення колишньому посадовцю заборонено протягом 3 років займати виборні посади.

Вступ вироку в законну силу очікується, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

ЗакарпатПост