В центрі Ужгорода хочуть обладнати підземну автостоянку на 165 місць

У міськраді кажуть, що повний цикл всієї підготовки займе близько 2 років.

рекламуйся в газеті Закарпатські оголошення • вайбер 050 222 50 50

Ужгородська міська рада ініціюватиме підготовку пропозиції державно-приватного партнерства «Будівництво підземного майданчика для паркування на площі Поштовій у місті Ужгороді». За таке рішення проголосували сьогодні на черговому засіданні члени виконавчого комітету.

Проєкт розроблено з метою організації додаткового паркувального, громадського та інклюзивного простору на площі Поштовій, упорядкування та збільшення місць для паркування транспорту, зокрема для людей з інвалідністю, зменшення навантаження на вулично-дорожню мережу, зменшення заторів, скорочення викидів парникових газів та інше.

Передбачено, що відділ транспорту міської ради має підготувати заявку з пропозицією державно-приватного партнерства у формі концесії та надіслати до державної організації «Агенція з питань підтримки державно-приватного партнерства».  Агентство, яке утворене Міністерством економіки України, здійснює ідентифікацію проєктних ідей, первинну оцінку відповідності проєктів ознакам державно-приватного партнерства, попередню оцінку соціально-економічного ефекту для громади тощо.

Закарпатпост