10 % колективу Закарпатського хору «Cantus» служать у лавах ЗСУ


Про це розповів директор хору Станіслав Сокач.

Він також повідомив, що наразі колектив нараховує 34 працівників, з яких 23 — артисти.
У 2022 році на статутну діяльність хору як комунальної установи Закарпатської обласної ради з обласного бюджету виділено 3 млн 960 тис. Окремо колектив заробив 317 тис гривень. Близько 100 тис грн склала допомога, яку хору надав ЗСУ.
З проблемного Станіслав Сокач розповів, що у 2009 році хор отримав звання академічного. Однак, сесією облради різних скликань до цього час не затверджено доплату за цей статус, яка передбачає 30% доплати до основної.
Окремо обговорено і питання приміщення для репетиції хору.
У 2022 році хор «Кантус» розпочав 30-й ювілейний концертний сезон містами Закарпаття, провів 12 благодійних концертів на підтримку ЗСУ та ВПО, у тому числі за участі музикантів-переселенців з Харкова та ряд інших ексклюзивних концертів.
У березні хор попросили провести майстер-клас для співаків зі Швейцарії, яку у жовтні планують відвідати з концертним туром, повідомляє Закарпатська обласна рада.
📌Довідково
Академiчний камерний хор «Кантус» є лауреатом міжнародних конкурсів, учасником хорових фестивалів та форумів за кордоном – в Угорщині, Італії, Австрії, Швейцарії, Франції, Німеччині, Великобританії тощо. Репертуар колективу різноманітний: духовна музика, музика Ренесансу, українські народні пісні, твори українських композиторів, колядки, джазові композиції та інші. Насамперед серед акцентів – сучасна музика. Назва колективу не випадкова. Слово «Cаntus» у перекладі з латинської означає «пісня, спів».