День Ганни-пророчиці: якою буде погода на Закарпатті 16 лютого

Сьогодні по області хмарно, без істотних опадів. Вранці місцями туман, на окремих ділянках гірських доріг ожеледиця, на високогір’ї паморозь.

розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, ютуб, тікток, телеграм, вайбер • групи • сторінки • сторіс • пишіть: zakarpatpost@gmail.com • вайбер 050 222 50 50

Як повідомляє Закарпатський центр з гідрометеорології, очікується південно-східний вітер 5-10 м/с. Температура повітря вночі 1-6° морозу, вдень 2-7° тепла, в горах подекуди вночі до 9°, вдень 0-3° морозу.

На автошляхах хмарно, без істотних опадів. Вранці місцями туман, на окремих ділянках гірських доріг ожеледиця, на високогір’ї паморозь. Видимість 10 км і більше, в тумані 200-500 м.

В Ужгороді сьогодні хмарно, без істотних опадів. Вранці слабкий туман. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі близько 0°, вдень 5-7° тепла.

16 лютого вшановується пам’ять праведних Симеона-Богоприємця, Ганни-пророчиці та Власія Кесарійського. З цього дня у давнину розпочиналось лагодження – підготовка інструменту для весняного посіву. З цього приводу люди говорили: «На лагодження дід встає вдосвіта – лагодить збрую літню і бороду столітню». На Власія часто бувають великі калюжі. Але тепла погода цього дня рідкість, адже 16 лютого відоме власієвськими морозами.

Закарпатпост