Ужгородці попрощалися із загиблим Героєм – воїном 128-ї бригади Іваном Пайдою

У 2014 році Іван Іванович одним із перших став на захист України, а з початком повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року також був серед перших добровольців і знову пішов боронити Вітчизну.

Пайда Іван Іванович народився 21 жовтня 1982 року у селі Пацканьово на Ужгородщині. Випускник ужгородської школи №6, навчався у професійно-технічному училищі №19. Вищу освіту здобув в Ужгородському національному університеті, бакалавр фізики, додатково здобув ще один фах – практичного психолога. Також закінчив факультет післядипломної освіти за спеціальністю «банківська справа», здобув ступінь магістра з освітніх, педагогічних наук. Був аспірантом кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи факультету суспільних наук  УжНУ. 13 років пропрацював учителем інформатики в ужгородському НВК «Гармонія», де був прикладом для багатьох своїх учнів, викладав також у школі №11 та медичному коледжі «Монада». Був головою ОСББ «Проспект Свободи 54 – Ужгород».

Як командир бойової машини-командир відділення гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти гірсько-штурмового батальйону військової частини А1556 29 серпня 2022 року пішов у свій останній бій біля сіл Нововознесенське та Миролюбівка Херсонської області, виявивши мужність та стійкість та залишаючись до кінця вірним військовій присязі.

Віддати шану загиблому Герою на площу Народну сьогодні прийшли багато ужгородців, рідні, друзі, знайомі Івана Пайди, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, заступник начальника Ужгородської РВА Радіон Кіштулинець, колеги-освітяни, учні, військові, повідомляє Ужгородська міська рада.

Поховали захисника на Пагорбі Слави. У нього залишилися батьки, дружина та двоє синів.

Усі, хто знав Івана Пайду, пам’ятатимуть його як розумну,  цілеспрямовану та справедливу людину, чесного, доброго товариша і сім’янина, патріота свого міста та держави.

Вічна і світла пам’ять Герою!

Закарпатпост