Борис Джонсон може стати генсеком НАТО

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що претендуватиме на посаду генерального секретаря Північноатлантичного Альянсу.

замовляй рекламу в газету Робота Гроші: 050 222 50 50, вайбер

Про це, як повідомляє кореспондент “Європейської правди”, він сказав в етері телемарафону.

“Очолити НАТО? Чудова думка. Знаєте, якраз дуже вдала. Хочу наголосити, шановні друзі, що такий задум (у мене) є, і хай ніхто не забуває, що такий кандидат (на посаду генерального секретаря НАТО) у запасі є. Цього разу, я думаю, мені поталанить”, – сказав Джонсон.

Він згадав, що колишній прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі пропонував призначити наступним генсеком НАТО представника Європейського Союзу.

“Я з ним цілком не погоджуюсь. Думаю, що є інші кандидати за межами Європейського Союзу. Не конче то має бути ЄС. Я себе, звісно, розглядаю як кандидата. Це добра і важлива посада”, – додав експрем’єр Британії.

Джонсон наголосив, що НАТО наразі “сильний, як ніколи”, і до нього незабаром приєднаються нові члени – Швеція та Фінляндія.

“І ми бачимо цілком ясно, що українське членство – це перспектива. Це має статись, це очевидно. Путін розвінчав усі аргументи проти вступу України в НАТО. Тепер їх немає”, – підсумував він.

ЗакарпатПост