Мокрянське лісомисливське господарство заподіяло шкоду лісовим ресурсам на суму в понад 2,5 мільйони гривень

Ще в 2020 році Тячівською окружною прокуратурою було відкрито кримінальне провадження за підозрою працівника ДП «Мокрянське ЛМГ»  у вчиненні кримінального правопорушення за матеріалами перевірки Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства.

розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, ютуб, тікток, телеграм, вайбер • групи • сторінки • сторіс • пишіть: zakarpatpost@gmail.com • вайбер 050 222 50 50

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області на вимогу прокуратури Закарпатської області в 2020 році провела розрахунок розміру шкоди, заподіяної незаконною рубкою 192 дерев породи ялина, бук та ялиця у кварталах Русько-Мокрянського лісництва ДП «Мокрянське ЛМГ». Відповідно до такс загальний розмір шкоди, заподіяної лісу склав 2 645 316,04 гривень.

В липні 2022 року Тячівська окружна прокуратура скерувала позовну заяву до Господарського суду Закарпатської області про стягнення з Державного підприємства “Мокрянське лісомисливське господарство” 2 645 316,04 гривень шкоди, завданої порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Рішенням Господарського суду Закарпатської області задоволено позовні вимоги та вирішено стягнути з Державного підприємства “Мокрянське лісомисливське господарство” 2 645 316,04 гривень шкоди, завданої незаконною рубкою дерев.

Закарпатпост