8 мільйонів українців потрапили у наркотичну залежність від вживання тютюнових виробів

Тютюнова індустрія та особи, які відстоюють її інтереси, з одного боку «косять» гроші, а з іншого — життя українців. І у цих смертях можна звинувачувати не лише шкідливий сигаретний дим, але й тих, хто протягує вигідні для тютюнової індустрії закони. Аби й надалі отримувати надприбутки, тютюнові компанії, попри війну, продовжують наполегливо втручатися у політику громадського здоров’я, діючи всупереч міжнародним та євроінтеграційним зобов’язанням України, намагаючись підважити політики захисту здоров’я людей від шкоди тютюну та нікотину. Для просування своїх інтересів тютюнова індустрія залучає народних депутатів, урядовців та громадські організації.

замовляй рекламу в газету Робота Гроші: 050 222 50 50, вайбер

Ці особи полюбляють займатися тютюновим лобізмом не привертаючи до себе надмірної уваги, а задача громадськості зробити цих політиків відомими, щоб продемонструвати суспільству чим насправді займаються ті чи ті чиновники, маючи доступ до ухвалення рішень.

Всесвітня організація охорони здоров’я однозначно визначає тютюнові вироби та електронні пристрої для куріння шкідливими для здоров’я людини. Так, через спроби блокування антитютюнових законодавчих змін чи послаблення регулювання тютюнових виробів та електронних сигарет, політики, особи та організації, які діють в інтересах тютюнової індустрії сприяють збільшенню поширеності куріння, наслідки якого щорічно забирають життя 130 тисяч українців. 8 мільйонів наших громадян вже потрапили у наркотичну залежність від вживання тютюнових виробів, а за даними ВООЗ до 50% споживачів тютюнових виробів помирають від хвороб спричинених вживанням цього продукту .

З метою викриття осіб та організацій, які діють в комерційних інтересах тютюнової індустрії всупереч інтересам здоровʼя громадян України, ГО «Центр громадянського представництва «Життя» та ГО «Антикорупційний штаб», які декларують відсутність зв’язків з тютюновою індустрією або особами пов’язаними з нею, розробили інтерактивну інфографіку «Звʼязки тютюнової індустрії 2021-2022», яка доступна за посиланням: https://zolota-kosa.center-life.org

ЗакарпатПост