Криміналіст із Закарпаття вчився документувати воєнні злочини

Начальник відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління ГУНП в Закарпатській області підполковник поліції Станіслав Ярчак пройшов двотижневий курс навчання для поліцейських у польському місті Легіоново.

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті – індекс 89266

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції в Закарпатті.

На базі Навчального центру поліції Республіки Польща в Легіоново впродовж двох тижнів поліцейські з різних областей України мали можливість пройти навчання з документування воєнних злочинів.

Тренінг був організований за сприяння Міністерства внутрішніх справ Великої Британії, під керівництвом члена Королівського коледжу, координатора з питань ідентифікації жертв катастроф у Великій Британії, директорки криміналістичної служби поліції Лондонського Сіті Трейсі Александер, а також старшого наукового радника Національного агентства з боротьби зі злочинністю доктора Карла Гаррісона.

Іноземні лектори ділилися з українськими правоохоронцями досвідом із виявлення, фіксації та вилучення слідової інформації при документуванні воєнних злочинів, як цього вимагають міжнародні стандарти. Говорили про нові методи роботи та алгоритми дій у цій сфері.

Серед учасників тренінгу, а саме 20 поліцейських, які приїхали з різних куточків України, був і начальник відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління поліції Закарпаття підполковник Станіслав Ярчак.

криміналіст поліції закарпаття побував на тренінгу в польщі та здобув нові знання з документування воєнних злочинів

«Цінність отриманого нами досвіду в Польщі надзвичайно висока. Адже ми маємо зробити все можливе, щоб задокументувати кожен злочин, скоєний російськими окупантами, щоб потім надавати вагомі докази для міжнародних судів. І відповідно – щоб кожен російський злочинець поніс справедливу кару за свої дії. Ми з колегами щиро вдячні іноземним фахівцям та сподіваємося на подальшу з ними співпрацю», – зазначив Станіслав Ярчак.

ЗакарпатПост