Нічна ракетна атака. Вибухи пролунали в кількох областях, де ситуація найгірша

Повітряна тривога в Україні пролунала посеред ночі. Окупанти запустили по областях ракети та безпілотники “Шахід”.
Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

В низці міст пролунали вибухи, в деяких областях застосовані превентивні відключення електроенергії. Також деякі очільники міст і ОВА повідомили про прильоти, інформує Бліц-Інфо.

Вибухи зафіксовано у Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській областях. 

Наразі відомо про щонайменше 15 ударів по Харківщині.

“Під прицілом окупантів знову об‘єкти критичної інфраструктури. Попередньо, є влучання у приватний житловий будинок на Харківщині. Інформація щодо постраждалих і масштабів руйнувань уточнюється”, – поінформували в ОВА.

Гучно було і в Одесі. Місцева влада підтвердила як “прильоти”, так і збиття ворожих ракет.

“В наслідок масованого ракетного удару є влучання ракет в об’єкт енергетичної інфраструктури області, а також пошкоджені житлові будинки. На щастя постраждалих немає. Наразі діють обмеження електропостачання. За результатами роботи підрозділів протиповітряної оборони є збиття ракет”, – написав голова Одеської ОВА Максим Марченко.

Місцеві жителі у пабліках повідомили про гучний вибух у Києві. У деяких районах міста та області зникло світло.

О 6:25 мер Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи у Голосіївському районі. На цю мить відомо про вимкнення у Голосіївському, Дарницькому, Подільському районах. Також повідомляють, що світло зникло у Гостомелі на Київщині. О 6.58 в Києві пролунали повторні вибухи. В Києві частково відключено централізоване опалення та водопостачання

Також депутатка ВР Оксана Савчук повідомила про вибухи на Івано-Франківщині. Наразі чекаємо офіційної інформації від ОВА.

Як повідомив о 6.48 год міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, в місті прильотів не було.

Понад 4 години тривала повітряна у Дніпропетровській області. Вибухи пролунали у Кам’янському, Дніпрі та Павлограді.

Через масовану ракетну атаку у Києві, Київській, Одеській, Миколаївській та Дніпропетровській областях застосовуються аварійні відключення світла, – ДТЕК

Також, як повідомили в Енергоатомі, росіяни пошкодили останню лінію, яка живила ЗАЕС.

«У результаті обстрілів пошкоджено останню лінію, яка живила ЗАЕС. Зараз станція працює на дизельних генераторах. росіяни ставлять світ на межу ядерної катастрофи. І це наступного дня після перемовин з ООН про демілітаризацію ЗАЕС»,- зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

ЗакарпатПост