Закарпатець публічно закликав до збройної революції задля насильницької зміни влади

Публічно закликав до збройної революції задля насильницької зміни влади – підозрюють жителя Виноградова

замовляй рекламу в газету Робота Гроші: 050 222 50 50, вайбер

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури жителю Виноградова повідомлено про підозру у розповсюдженні матеріалів із публічними закликами до насильницького захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109 КК України).

Слідством встановлено, що закарпатець в одній із соціальних спільнот у месенджері «Viber» активно публікував заклики до розправи із діючою в державі владою. Це підтвердила судово-лінгвістична експертиза. У своїх повідомленнях підозрюваний також підбурював інших учасників до вчинення збройної революції, шукаючи однодумців для втілення таких ідей.

Вчора за місцем його проживання проведено обшук, вилучено мобільні телефони та техніку. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.