Василь Катола разом із своїм собакою пройшов пішки 1336 кілометрів з Києва до Ужгорода

1336 кілометрів пішки пройшли Василь Катола разом зі своїм собакою Циганом з Києва до Ужгорода. Розпочали маршрут 25-го грудня минулого року. Наразі побували в 7-ми областях. 9-го березня чоловік разом зі своїм улюбленцем рушили з обласного центру Закарпаття до Чопа.

замовляй рекламу в газету Робота Гроші: 050 222 50 50, вайбер

Була в мене така мрія об’їздити цілу Україну. Оскільки він великий, то потягом, чи автобусом не вийде поїхати, машини своєї нема. Хотілося зробити щось нестандартне й підтримати українців, щоб це було випробування для мене. Так виникла ідея пройти пішки і вийти зимою, щоб підтримати хлопців з фронту, які сидять в окопах незалежно від погоди — дощ, сніг, мороз”, — каже чоловік, пише Суспільне.

Василь Катола разом із своєю собакою пройшов пішки 1336 кілометрів з Києва до Ужгорода

Фото: Суспільне Ужгород

Подорож пішки Україною Василь Катола разом з собакою Циганом розпочав 25-го грудня минулого року. Рушили з Києва в Ірпінь. “Я це переніс важко, тому що, коли все це бачиш по телевізору, чи на YouTube, то легше. У перші дні сприймалося все важко, а потім привик, бо коли ти бачиш на власні очі, що половина міста зруйнували й спалили, то неможливо стримати сліз. Далі ми йшли Київською областю, Житомирською, Вінницька, Хмельницька, Тернопільська, Франківська, Львівська і дійшло до Закарпатської. Загалом ми пройшли 1336 кілометрів. Загалом це вже 73 день подорожі”, — розповів Василь Катола.

Василь Катола разом із своєю собакою пройшов пішки 1336 кілометрів з Києва до Ужгорода

Фото: Суспільне Ужгород

Василь Катола каже: упродовж дня йдуть, а вночі відпочивають. “Бувають дні, коли м можемо пройти 10 кілометрів, бо в одному населеному пункті є на що подивитися, чи в наступному. А є таке, як сьогодні, що ми пройдемо десь 28 кілометрів. У такі дні ми дуже змучуємося”, — говорить Василь.

Мандрівник розповідає, що взяв з собою у подорож. “У мене є корм. Для мене є футболки, запасні штани. Зараз ношу з собою запасне взуття. Також три рушники для нього: для лап, для тіла, такий, який я стелю, коли ми в дорозі. Аптечка дуже велика. Вода завжди є. Також маленький термос, у який я беру чай, або каву десь беру”, — каже чоловік.

Василь Катола разом із своєю собакою пройшов пішки 1336 кілометрів з Києва до Ужгорода

Фото: Суспільне Ужгород

Василь Катола каже: планує пройти пішки всі області України. “Пройти всю Україну пішки й стати першим українцем, який це зробить. Поділитися нашою любов’ю та дружбою. Показати українцям, що можна мислити нестандартно. Це все фінансується за рахунок донатів. Паралельно ми збираємо донати на ЗСУ. Усе почалося з того, що мені друзі сказали: «Відкривай рахунок, будемо тобі донатити». У перший місяць було дуже добре, нам донатили достатньо, тому ми почали віддавати більшу частину на ЗСУ та допомогу тваринам. З лютого ми відкрили окремо рахунок на ЗСУ та окремо для нас”, — розповів Василь Катола.

З Чопа Василь разом з собакою Циганом піде до Берегова, Хуста, Рахова, а далі — до Івано-Франківської області.

ЗакарпатПост