В Ужгороді Всеукраїнський турнір з фехтування на шпагах

«ГОРЕЦЬ–2023»: в Ужгороді стартував дводенний обласний етап Всеукраїнського турніру «Дитяча Ліга В.В. Миронюка» з фехтування на шпагах.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

У спорткомплексі «Динамо» фехтують близько двох сотень юнаків і дівчат вікових категорій 2010-2011 р.н., 2012-2013 р.н.; 2008-2011 р.н.; 2014 р.н. і молодші. Це – вихованці спортивних клубів, ДЮСШ, СДЮШОР, закладів освіти спортивного профілю, фізкультурно-спортивних товариств з Ужгорода, Дніпра, Києва, Івано-Франківська, Тернополя, Львова, Броварів, Запоріжжя та Харкова.

Серед організаторів змагань – Закарпатська обласна федерація фехтування, департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА, управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв привітав юних спортсменів, подякував їм за жагу до спорту, популяризацію фехтування та приклад здорового способу життя, а їхнім тренерам і батькам – що сприяють розвитку молодого покоління.

Начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук побажала молодим фехтувальникам упевненості, хороших поєдинків і обміну досвідом, згадала, що через війну торік багато змагань не проводилось, тож, наголосила, дуже цінною нині є можливість таких турнірів.

Також в офіційному відкритті також взяли участь начальник управління молоді та спорту департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Олег Муртазін, президент Закарпатської федерації фехтування Михайло Пантьо.

Традиційно розпочали змагання з виконання Державного Гімну України, хвилиною мовчання вшанували Героїв, полеглих у боротьбі з російськими окупантами. Відтак фехтувальники перейшли до поєдинків. Змагатимуться юнаки та дівчата і завтра, 12 березня, повідомляє Ужгородська міська рада.

ЗакарпатПост