«Минай» скаржиться на грубі помилки бригади арбітрів у матчі з «Олександрією»

 Команди зіграли у стартовому матчі 17-го туру української Прем’єр-ліги (УПЛ) у суботу.  Матч у селищі Минай завершився з рахунком 1:1.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

На сторінці  FC Minaj, клуб оприлюднив свою версію роботи суддівської команди на чолі з Олексієм Деревінським.

Подаємо без змін:

11 березня УПЛ добралась до Минаю. У матчі 17-го туру «Минай» приймав «Олександрію» і до 84-ї хвилини вів у рахунку – на другій хвилині відзначився Вадим Вітенчук. «Містяни» дійсно сильний суперник, що доводить їх поточне місце у верхній частині турнірної таблиці. Проте у цій грі мали перемагати саме закарпатці.

Свій єдиний гол на 84-й хвилині «Олександрія» забила з офсайда. Явного. В момент передачі Мустафаєва на Кожушко 17-й номер «Олександрії» знаходився у положенні поза грою – відстань до спини найближчого захисника була близько метра. І асистент арбітра Валентин Куцев мав чітко бачити цей епізод, оскільки знаходився на одній лінії з гравцями «Минаю». Проте чомусь прапорець у руках лайнсмена залишився опущеним.

Цікаво, що своє положення поза грою розумів і сам Кожушко, який не одразу включився у гру. Півзахисник витримав паузу, помітив бездіяльність лайнсмена, і тільки тоді виконав навісну передачу, яка призвела до гола. Груба помилка суддівської бригади коштувала «Минаю» перемоги – трьох життєво важливих очок.

Неправомірний гол «Олександрії» – це лише вишенька на торті у роботі суддівської бригади в цьому матчі. Якби команда Олексія Деревінського дотримувалась писаних правил футболу, гості догравали б у меншості. Як мінімум тричі на «жовту» награв Денис Мірошніченко. На 54-й хвилині правий захисник «Олександрії» ударом по ногах зупинив швидкий прохід Назарія Воробчака. На 61-й – ліктем «зустрів» Андрія Булезу, а на 68-й – грубо атакував його ззаду.

Що найбільш обурило – у перших двох епізодах Деревінський навіть не призначив штрафний удар. На думку 33-річного фахівця, все було у рамках правил.

Ще по одному очевидному попередженню Деревінський «забув» виписати Кирилу Ковальцю та Андрію Цуріков. Перший на 74-й хвилині наступив на ногу Вадиму Вітенчуку, а другий – Ігорю Гончару. Відсутність покарань за два схожих грубих порушення – не та послідовність, яку хочеться бачити у діях арбітра.

Помилки трапляються – не помічений рикошет, який мав би призвести до кутового, аут не у той бік, дрібне порушення в обопільній боротьбі за м’яч. Всі ми люди – ідеальних, напевно, на Землі немає. Але удар в обличчя ліктем, «накладки» і метровий офсайд не помітити ж неможливо?! Як виявилось, трапляється й таке.

Очевидно, що «Минай» недорахувався двох очок у грі проти «Олександрії» саме через грубі помилки бригади арбітрів на чолі з Олексієм Деревінським. І мовчки спостерігати за суддівським свавіллям ми не згодні. 11 березня на післяматчевій пресконференції хотілось побачити не так головних тренерів, як представників команди у помаранчевій формі. Така подія набула б резонансу в Україні навіть під час війни. Було б дійсно цікаво почути аналіз роботи від суддів у грі 17-го туру в Минаї.

У наступному турі закарпатці зустрінуться з «Колосом» 19 березня.

Закарпатпост